Lund University is celebrating 350 years. Read more on lunduniversity.lu.se

Successful research funded by the European Research Council

Six researchers from Lund University Diabetes Centre have recieved prestigous grants from the European Research Council (ERC). In order to celebrate the success we invited the public to an open seminar. Some of the talks can be reviewed here (in Swedish).

Forskning för bättre folkhälsa:

Framsteg inom typ 2-diabetes, fetma och hjärtsjukdomar

Professor Olle Melander: Hormoner – gårdagens livräddare är dagens sjukdomsframkallare

Professor Marju Orho-Melander: Samspel mellan gener, kost och tarmbakterier i kardiometabola sjukdomar och cancer

Professor Paul Franks: Is your lifestyle right for you? How our genes influence the health effects of diet and exercise

Professor Charlotte Ling: Vi påverkas av våra gener – men vi kan också påverka dem

Fotnot:
Europeiska forskningsrådet, ERC, har under tio års tid finansierat framstående forskning. Med anledning av tioårsjubileet arrangerade Lunds universitets Diabetescentrum ett seminarium för allmänheten där forskare som erhållit ERC-anslag berättar om sina framsteg. Förutom talarna ovan medverkade även Leif Groop och Gustav Smith.

Ten years of leading European research - ERC 10th anniversary

ERC 10 years

Sixteen researchers within the Faculty of medicine, Lund University, have received the prestigious ERC grants. Read about the grantees

Latest articles